© REUTERS

Stad bereidt zich voor op mogelijke komst van taxibedrijf Uber

Het Antwerpse stadsbestuur bevestigt woensdag dat het overlegt met Uber over de plannen van de omstreden taxidienst om in de toekomst ook in de Scheldestad een werking op te starten. Het is volgens het kabinet van schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) de bedoeling dat Uber nog dit jaar een voorstel uit de doeken doet op een commissie waar ook de bestaande en erkende in Antwerpen actieve taxibedrijven aanwezig zullen zijn.

Eerder had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) al gezegd dat de stad Antwerpen onlangs zijn administratie gecontacteerd heeft “om de wettelijke bepalingen te overlopen die te maken hebben met die specifieke dienstverlening” van Uber. Het stadsbestuur voegt daaraan toe niet per se zelf vragende partij te zijn voor de komst van Uber, maar het bereidt zich voor gezien de al meermaals bekendgemaakte interesse van het bedrijf in Antwerpen.

“We willen als stad de markt laten spelen en ruimte bieden aan nieuwe spelers, maar zij moeten dan wel conform de wettelijke bepalingen werken”, zegt Bart Van Camp, kabinetschef van schepen Kennis. “Het valt nog af te wachten of Uber daartoe bereid is.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio