© IMAGEGLOBE

Muse tweede headliner op Rock Werchter

Muse is headliner op zondag 28 juni op Rock Werchter. Dat maakte organisator Live Nation woensdagmiddag bekend. Eerder deze week kondigde de organisatie al aan dat Foo Fighters op donderdag 25 juni hoofdact is.

Muse is volgens Live Nation een bepalend gezicht van het Rock Werchter van de 21ste eeuw. De groep maakte al zes studio-albums en kwam die elke keer in Werchter voorstellen. De eerste vijf tijdens het festival, The 2nd Law als topper van Werchter Boutique 2013.

De Britse groep brengt “altijd spektakel met hersenen en ruggengraat”, aldus Live Nation. Brian May, de gitarist van Queen, bestempelt het trio als “extreem getalenteerde muzikanten met gezonde dosissen humor én waanzin”. Muse heeft wel meer van die merkwaardige combinaties. Voorman Matthew Bellamy laat zich zowel inspireren door klassieke componisten als door Led Zeppelin of Pink Floyd. Volgens de muziekbladen hoort hij tot de beste gitaristen aller tijden. De groep werkt momenteel aan een zevende album met producer Robert Lange.

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Meer namen volgen later. De tickets voor het festival gaan in verkoop op zaterdag 29 november vanaf 9 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be .