Belg nieuw administratief hoofd Europees Geneesmiddelenagentschap

De Belg Luc Vanheel is sinds deze week aan de slag gegaan als directeur bij het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Hij leidt de administratieve divisie. Dat heeft EMA op haar website bekendgemaakt.

Het Europese Geneesmiddelenagentschap, met hoofdzetel in Londen, is een Europees toezichtsagentschap dat instaat voor de wetenschappelijke evaluatie van geneesmiddelen die in de Europese Unie zijn ontwikkeld. De administratieve divisie van EMA is verantwoordelijk voor de boekhouding, rekrutering, personeelsbeheer en het voorzien van infrastructurele diensten.

‘Met meer dan 30 jaar ervaring op vlak van bedrijfsleiding in zowel de publieke als de private sector heeft Luc Vanheel een sterke achtergrond in resource management, ondersteunende diensten, strategische en budgettaire planning en rapportage’, klinkt het bij het EMA.

Vanheel studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven. Hij werkte onder andere voor bierproducent AB Inbev en kledingproducent Levi Strauss. Voor zijn komst naar EMA was hij financieel directeur bij het European Aviation Safety Agency.