Mortsel zegt De Muynck Tapijten na 80 jaar vaarwel

De bekende Mortselse zaak L. De Muynck Tapijten aan het begin van de Antwerpsestraat houdt ermee op. Zaakvoerder Raymond gaat definitief met pensioen en sluit zo een stukje geschiedenis af dat ooit begon in 1935.

SSl

Vader Louis startte ooit heel kleinschalig als binnenhuisinrichter. In de oorlogsjaren verbouwde hij het pand in de Antwerpsestraat in Mortsel om tot winkel. Daar kwam in de jaren 60 het nabijburige pand bij en met de hulp van zoon Raymond, die hem al op 16-jarige leeftijd vervoegde, werd de zaak een vaste waarde in het tapijtwereldje.

“In de zomer van 2011 volgde nog een grondige opknapbeurt. Ik wilde namelijk in schoonheid eindigen. En ik hoopte ook een beetje dat mijn zoon de zaak zou verderzetten. Maar dat gaat niet door. Jammer, maar het is nu zo”, zegt Raymond De Muynck.

In december lanceert Raymond nog een speciale champagne-actie en geeft hij kortingen van 20 tot 70% om zo alles uit te verkopen. “We hebben nog zeker 1.000 tapijten liggen. Het doet wel pijn in mijn hart om hier afstand van te doen. Maar het is tijd. Ik werk hier al meer dan 50 jaar. Een enorme carrière. Wie kan dat vandaag nog zeggen dat ze zolang eenzelfde job deden.”

De champagne-actie bij L. De Muynck start op 3 december en loopt de hele maand.