Nieuwe website geeft betrouwbare info over gezondheid

Een symptoom even door Google halen, is zelden goed voor je gemoedsrust en bovendien is de info die je krijgt niet altijd correct. Daarom lanceren dokters en patiëntenverenigingen een nieuwe website, waar je toegankelijke en betrouwbare informatie vindt.

tib

De website www.mijnthuisdoktermijngezondheid.be is het resultaat van een samenwerking van twee jaar tussen huisdokters, specialisten, patiëntenverenigingen en medische communicatie-experten. De patiënt die met vragen zit, kan er duidelijke informatie vinden, terwijl de huisdokter de website kan gebruiken om te personaliseren tijdens consultaties. De site wordt voorlopig gelanceerd rond vier chronische ziektes: diabetes type 2, astma, hoge bloeddruk en obesitas. Vanaf 2015 zullen er geleidelijk andere ziektes worden toegevoegd. ‘Het was noodzakelijk dat we een keuze maakten over de onderwerpen, want gezondheid is een zeer breed onderwerp’, zegt dokter Linda Grijp, mede-oprichtster en woordvoerder van de website. ‘Het is dan ook een zeer tijdrovend werk om de kwaliteit van alle informatie te garanderen’.

‘Laten we niet vergeten dat gezondheid vandaag het derde meest online opgezochte onderwerp is in België, na online banking en sociale media’, zegt Grijp. ‘Personen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp en patiënten zijn dus al actief op het web’. Mijnthuisdoktermijngezondheid.be is beschikbaar op computer, tablet of smartphone en is anoniem.

MEER OVER Fit & Gezond