© Kurt Desplenter

Bijna 2.000 plantjes in plantage

Vier mannen die begin 2012 instonden voor het onderhoud van een cannabisplantage in de Jozef De Blockstraat in Tisselt hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd. Volgens het openbaar ministerie ging het om een grote, professionele plantage die heel veel geld kon opbrengen voor de leiders van de bende.

TDK

“Eén cannabisplantje is goed voor een opbrengst van 48 gram. Tweeduizend plantjes zijn goed voor een opbrengst van honderd kilogram. Dat komt per oogst overeen met een omzet van net geen 400.000 euro. En als we dan weten dat dergelijke bendes tot vijf oogsten per jaar organiseren, dan spreken we al gauw over een opbrengst van bijna twee miljoen euro. Voor één plantage. Sommige bendes hebben op verschillende plaatsen plantages staat. Hier worden immense bedragen mee verdiend”, zei openbaar aanklager Miguel Ureel.

In Tisselt is er sprake van maar één oogst. De vier mannen die terechtstonden waren meelopers. De eigenlijk leiders van de organisatie konden nooit worden opgepakt.

De elektriciteitsmaatschappij stelde zich burgerlijke partij omdat er illegaal stroom was afgetapt van het net. Zij eisten ruim 39.000 euro terug.

Vonnis in de zaak valt op 17 december.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio