© Foto - GVA

Oud gemeentehuis Eindhout staat te koop

Het voormalige gemeentehuis van Eindhout staat al meer dan een jaar leeg. Voordien gaf dit pand onderdak aan de plaatselijke bibliotheek, de heemkundige dienst, het klompenmuseum, en meer recent aan de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst. De gemeentediensten zijn nu gecentraliseerd in het administratief centrum in Groot-Vorst.

Stefan Helsen

“We kregen in het verleden soms het verwijt dat onze inwoners voor een gesloten deur in Eindhout stonden”, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V/LVA. “In het gemeentehuis is er wel permanentie. Bovendien besparen we op deze manier ook op werkingskosten.”

Het gebouw staat wel op de lijst van bouwkundig erfgoed. Speculatie over een mogelijke afbraak en de bouw van appartementen zijn dan ook niet aan de orde. “Wij zouden het appreciëren mocht de nieuwe eigenaar binnen het gebouw een vrij beroep zoals immobiliën, notariaat, advocatuur onderbrengen of eventueel een horecazaak. Het gebouw aan de hand van architect Taeymans is voor de dorpskern van Eindhout veel te waardevol en niet weg te denken in het straatbeeld.”

De vzw FED-net organiseert een publieke verkoop waarbij de instelprijs is vastgesteld op 360.250 euro.

Lees meer over dit nieuws in de krant van donderdag.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio