Werkstraf voor man die partner bekkenbreuk stampt

De rechter in Turnhout heeft een man uit Westerlo veroordeeld tot een werkstraf van 300 uren voor partnergeweld en het slaan van een agent. De helft van de werkstraf is voorwaardelijk. Als de 36-jarige man de werkstraf niet uitvoert, krijgt hij een vervangende gevangenisstraf van 4 jaar.

blg

De man heeft in mei 2014 zijn partner zwaar toegetakeld. Hij trok de vrouw bij haar haren naar buiten tot op een parking naast de woning van het koppel. Daar gaf hij haar een reeks slagen en stampen. De vrouw hield er een complexe bekkenfractuur aan over en is blijvend ongeschikt.

De man ontkende dat hij zijn partner gestampt had. Hij gaf alleen toe haar bij de haren te hebben getrokken en verklaarde dat de bekkenbreuk het gevolg was van een val. Een gerechtsdeskundige is nochtans 100 procent zeker: 'De verwondingen komen van stampen, niet van een val.'

Eén van de agenten die de man na het geweld arresteerden, kreeg een schop in het gezicht. De man moet een schadevergoeding van ruim 24.000 euro betalen aan zijn ex-partner.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio