© Archiefbeeld

Belgische expert: ‘Socialisten hebben moslims gebruikt als stemvee, daarom zijn ze geradicaliseerd’

De integratie van moslims is volledig mislukt. En dat dienen de socialisten, populisten en imams dringend in te zien. Zo beweert Montasser AIDe’emeh, een Belgische radicaliseringsexpert, die een proefschrift schreef over de beweegredenen van westerlingen om naar Syrië te trekken, in De Volkskrant.

mige

‘Is wil de strijd voorstellen als een kruistocht, want dan kunnen ze nog meer strijders rekruteren. Sommigen zeggen dat IS sinds de westerse inmenging minder mensen heeft kunnen rekruteren, maar de afgelopen week zijn ze weer vertrokken uit België. Ze vertrekken gewoon met de auto, niet meer met het vliegtuig, omdat hun namen dan op de luchthaven worden geregistreerd.’

‘De enige manier om dit te stoppen is door de voedingsbodem, namelijk de mislukte integratiepolitiek van het Westen, weg te nemen. De socialisten hebben moslims misbruikt als stemvee, de populisten hebben onnodig veel olie op het vuur gegooid en de imams moeten toegeven dat ze hebben gefaald en van nul af aan opnieuw beginnen’, meent AIDe’emeh.