© Chris De Bruyn

Sing your story

Cursus voor vocalisten met lef, al wat zangervaring en behoefte aan uitdieping.

chris_db_58

Als je zingt, vertel je graag een verhaal. Je éigen verhaal. Elke zanger wil zichzelf graag uitdrukken met zijn unieke stem en zijn lied. Maar hoe begin je daaraan? Welke tools heb je nodig om van een bepaald nummer iets authentieks te maken? In deze cursus ga je in groep dieper in op de twee hoofdaspecten die bij het zingen steeds hand in hand gaan: zangtechniek en interpretatie.

Je begint bij de basis: ademhalen, geluid maken, de verschillende stemfuncties, gezond stemgebruik en klankkleuren ontdekken, ... Kortom: wat kan je zangtechnisch allemaal met je stem? En hoe pas je dat toe in een nummer?

Vervolgens is het gebruik van de zangtechniek afhankelijk van hoe je een bepaald nummer wil laten klinken. Waar gaat het verhaal volgens jou over? Kan je erop gaan variëren? Wat doe je qua performance als je iets gaat zingen? En hoe doe je dat dan zangtechnisch?

Gaandeweg worden zangtechniek en interpretatie doorheen de cursus samengebracht en worden handige tools aangereikt om achteraf zelf aan de slag te gaan met je solozangrepertoire. Je doet veel groepsoefeningen, maar er is ook ruimte voor individuele uitdieping.

De cursus richt zicht tot vocalisten met lef, al wat zangervaring en behoefte aan uitdieping. Toon kunnen houden en een melodie snel op gehoor kunnen overnemen zijn een vereiste. Noten kunnen lezen of kennis hebben van muziektheorie is niet noodzakelijk.

Wie Hanne Vansant studeerde ‘Jazz en lichte muziek’ aan de JazzStudio in Antwerpen. Ze zingt als uitvoerend zangeres in allerlei projecten, organiseert zangworkshops, geeft zangles in haar eigen zangpraktijk Sing Sang Sun (www.singsangsun.be) en verzorgt cursussen voor verschillende organisaties.

Wanneer maandag 24 november, 1, 8 en 15 december, telkens van 19.30 tot 21.30u.

Waar cafetaria OC Krankhoeve

Inschrijven via GC ’t Blikveld 015 50 28 70 of blikveld@bonheiden.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio