© AP

Ex-topmodel beschuldigt Amerikaanse komiek Bill Cosby van verkrachting

Een voormalig topmodel heeft nieuwe beschuldigingen van misbruik geuit tegen de Amerikaanse acteur Bill Cosby. In een interview tijdens het programma ‘Entertainment Tonight’ werd de 77-jarige komiek dinsdag door TV-presentatrice Janice Dickinson ervan beticht haar in 1982 tijdens een ontmoeting te hebben verkracht.

skn

Ze had er al over geschreven in haar in 2002 gepubliceerde autobiografie, maar de overeenkomstige passages werden op advies van haar advocaat echter geschrapt, zei Dickinson voorts.

Pas onlangs waren nieuwe beschuldigingen van misbruik tegen de ster van de populaire sitcom ‘The Cosby Show’ (1984-1992) opgedoken. Een journaliste had afgelopen zondag beweerd dat Cosby haar in 1969 toen ze 19 was, had verkracht. Eerder had een vandaag 58-jarige actrice het komische talent omschreven als ‘seksdelinquent’. Ze behoort tot een groep vrouwen die de acteur van misbruik had beschuldigd.

De Amerikaanse streamingdienst Netflix kondigde ondertussen aan dat de uitzending van een nieuwe comedy-serie (‘Bill Cosby 77’) zal uitgesteld worden. Die had eigenlijk op 28 november moeten beginnen.

Cosby heeft al herhaaldelijk alle beschuldigingen van de hand gewezen. ‘Mijnheer Cosby zal geen woorden vuil maken aan de beschuldigingen waarin hij wordt genoemd’, schreef zijn advocaat zondag in een verklaring.