© FRBE

Slongs Dievanongs: “Ik deed het in mijn broek voor Herman Brusselmans”

“Lacht nor mij”, zingt Slongs Dievanongs (36) in haar gelijknamige hit. Benieuwd of mevrouw Charissa Parassiadis – haar echte naam – ook zal lachen in ‘De Slimste Mens’: ze neemt het op tegen Studio 100-baas Gert Verhulst en Marc-Marie Huijbregts, die al vier BV’s naar huis speelde.

RDC

Slongs is geen quizzer. “Ik had nog nooit gequizd, behalve op een winterdag in de Ardennen, toen we Trivial Pursuit hebben gespeeld. Ik heb liever een microfoon en een gitaar in mijn handen weetjes moet opdiepen handen dan dat ik weetjes moet opdiepen over politici en mensen die hard op een velo rijden. Ik heb me niet speciaal voorbereid. Ik zou niet weten hoe. Het journaal zie ik maar één keer per week. Het nieuws is me meestal te deprimerend.

Met de beeldfragmenten zal ik dus chance moeten hebben. Ik heb ook niet gestudeerd op wie er allemaal een Oscar gewonnen heeft. Of de Ronde van Vlaanderen.”

Knuffelmans

Bij haar binnenkomst in ‘De Slimste Mens’ was ze nog het meest beducht voor jurylid Herman Brusselmans. “Ik dacht dat die zeker de hele tijd op m’n kop zou zitten, maar hij was superlief. Het was veeleer Herman Knuffelmans.”

Bericht door Slongs Dievanongs.