© Bert Foubert

Man slaat invalide vrouw dood

De 33-jarige Christine Desmadryl uit Beveren is doodgeslagen in haar chalet in de Westakkerlaan. Het gerecht heeft haar verloofde Sven V.O. (28) opgepakt op verdenking van de moord. De man ontkent de feiten.

Bert Foubert

De hulpdiensten kregen in de nacht van 2 november een oproep vanuit de bouwvallige chalet langs de fietswegel in de Westakkerlaan in Beveren. Sven V.O. meldde dat hij zijn verloofde Christine Desmadryl levenloos had aangetroffen in de woonkamer. Hij had nog geprobeerd om samen met een vriend de invalide vrouw te reanimeren, maar zonder resultaat.

V.O. beweerde dat hij niets te maken had met de dood van zijn vriendin en de lokale recherche van Sint-Niklaas, die het onderzoek voerde, liet V.O. na verhoor opnieuw beschikken. Pas nadat uit het autopsieverslag van de wetsdokter was gebleken dat Desmadryl zware hoofdwonden vertoonde, werd de man opnieuw opgepakt en aangehouden. Hij wordt er nu van verdacht zijn vriendin doodgeslagen te hebben.

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat hij schuldig is aan doodslag”, zegt woordvoerder Antoon Schotsaert van het parket van Dendermonde. “Hij blijft de feiten ontkennen, maar de bevindingen van de wetsdokter wijzen allemaal in zijn richting. Er werd een reconstructie gehouden van de moord. Daaruit bleek dat zijn versie van de feiten niet strookte met de objectieve vaststellingen die er werden gedaan.”

De speurders gaan er vanuit dat Sven V.O. die nacht onder invloed van alcohol ruzie had gekregen met zijn verloofde. Hij probeerde de vrouw eerst met zijn handen te wurgen, maar het waren uiteindelijk de slagen op haar hoofd waaraan ze is bezweken. Het motief voor de moord is voorlopig nog onduidelijk.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER