© Mechelen in Beweging

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bouw enorme stationsparking gestart

Eind 2016 moet de grootste ondergrondse parking van Mechelen achter het centraal station klaar zijn. Voor de bouw ervan is de voorbije dagen het eerste beton gestort. Elk van de drie verdiepingen heeft de oppervlakte van de Nekkerhal.

Sven Van Haezendonck

Exact 1941 voertuigen zullen er kunnen staan in de nieuwe stationsparking. Een pak meer dan de 850 van de huidige bovengrondse parking. “Maar de nieuwe parking zal ook de parkeerplaatsen in de Colomalaan, aan de Hanswijkvaart en onder het Postzegelviaduct vervangen”, zegt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging.

Inrijden op niveaus

Ruim 1300 parkeerplaatsen zijn bestemd voor pendelaars en mensen die werken in het station. De overige 600 plaatsen zijn gereserveerd voor werknemers van toekomstige ontwikkelingen in de buurt. “En voor mensen die via de Mechelen Boulevard de binnenstad willen intrekken voor een bezoek”, stelt Van Camp. Bestuurders die vanuit Brussel de nieuwe parking bereiken, kunnen ze inrijden via niveau min drie. “Vanuit Antwerpen gebeurt dat op niveau min één, waar zich ook de kiss & ride bevindt om reizigers af te zetten of op te halen. Alle verkeersstromen vlot laten verlopen, is een complex gegeven”, legt de woordvoerder uit.

Weinig kolommen

Om het parkeren zo vlot en veilig mogelijk te maken, wordt het aantal kolommen beperkt. “Daarom werken wij met overspanningen tot een lengte van zestien meter”, stelt de ingenieur.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio