© foto Marc Van Hecke

Patrick Sercu krijgt Orde van Verdienste van het BOIC

Dinsdagavond, na de eerste ploegkoers op de openingsavond van de Zesdaagse van Gent, kreeg de 70-jarige Patrick Sercu de Orde van Verdienste van het BOIC. Dat is de hoogste onderscheiding die een sporter kan krijgen van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

jvh

Alleen Eddy Merckx en Gaston Roelandts viel de eer eerder al te beurt. De Orde van verdienste wordt dan ook pas sinds vorig jaar uitgereikt. Merckx was in 2013 de eerste laureaat. Dit jaar koos het BOIC voor twee Belgische olympiërs. Gaston Roelants, die in 1964 in Tokio olympisch goud veroverde op de 3.000 meter steeple, mocht zijn trofee in juli al ontvangen. Sercu kon er toen niet bij zijn.

Sercu kreeg de erkenning onder andere voor het behalen van zijn gouden medaille op de Olympische Spelen van 1964 op de kilometer met vliegende start in het baanwielrennen. De West-Vlaming, directeur van de Gentse zesdaagse, kreeg dinsdagavond zijn onderscheiding uit handen van voorzitter Pierre-Olivier Beckers en CEO Philippe Vander Putten van het BOIC .