© Wide

Schepen wil een oplossing en geen ruzie

Op last van de vrederechter werd een boom geveld in Waasdonk. Districtsraadslid Guy Dirckx (VB) vermoedde dat dit onwettelijk gebeurde. Districtsschepen Tjerk Sekeris (N-VA) weerlegt dit.

Wilfried Defillet

In een voortuin van Waasdonk stond een berk. De buurvrouw had via de vrederechter bekomen dat deze boom geveld moest worden omdat er regelmatig wateroverlast zou heersen op het dak. Districtsraadslid Dirckx vroeg zich af waarom het districtsbestuur dit vonnis van de vrederechter gevolgd heeft want het district heeft geen rechtspersoonlijkheid. Bovendien is de boom gekapt zonder stedenbouwkundige vergunning.

Maar districtsschepen Tjerk Sekeris antwoordt in een schrijven dat de vrouw in wiens tuin de boom stond lange tijd niet wilde dat de berk gekapt werd. In de rechtbank bleek dan iedereen toch akkoord te gaan met het omhakken van de boom mits vervanging door een andere. Sekeris: “Wij erkennen dat het district geen rechtspersoonlijkheid heeft, maar de aangeboden oplossing kon de goedkeuring wegdragen van alle partijen. Bovendien moesten we de boom kappen voor 15 oktober.” En de schepen eindigt zijn brief met: “Wij willen een gedragen oplossing voor de buurt en geen ruzie.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio