© Joren De Weerdt

Buurt moet bezwaren tegen slachthuis opnieuw indienen

Duizenden mensen die bezwaar indienden tegen de komst van een slachthuis in Oevel, moeten dat overdoen omdat de provincie de aanvraag van een milieuvergunning voor de bouw van een slachthuis in Oevel terugstuurde wegens ‘onvolkomenheden’. De gemeente Westerlo is daardoor verplicht een nieuw openbaar onderzoek te doen.

HHM

In de Westelse deelgemeente Oevel raakten de gemoederen de afgelopen maanden stevig verhit rond de geplande uitbreiding van een vleesbedrijf. In de Nijverheidsstraat wil nv De Lokery immers naast de bestaande uitsnijderij een mega-slachthuis bouwen waar 40.000 varkens per week kunnen worden geslacht.

De woonbuurt die aan het slachthuis paalt, steigerde: tijdens het openbaar onderzoek werden meer dan 3.000 bezwaarschriften bij de gemeente binnengebracht.

De gemeente gaf negatief advies over de milieuvergunning aan het provinciebestuur. Maar de Bestendige Deputatie keurde de milieuvergunningaanvraag van het bedrijf goed noch af: het stuurde het bundel terug omdat het bedrijf vergat een paar bijlagen aan de aanvraag toe te voegen. Daardoor vervallen alle 3.000 ingediende bezwaarschriften en moet de hele procedure van het openbaar onderzoek, inclusief een infoavond worden overgedaan.

“Spijtig van het extra werk”, maar we zijn er klaar voor”, zeggen de actievoerders strijdlustig. “We kennen het dossier nu véél beter dan tijdens de eerste ronde.” De gemeente organiseert een nieuwe infodag op donderdag 4 december.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – Editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio