Massa-experiment test ons geheugen

Foto: Patrick Hattori

Massa-experiment test ons geheugen

Print
Mechelen - Hoe goed is het gesteld met ons geheugen? De KU Leuven en Technopolis zoeken het uit met een heus massa-experiment voor heel Vlaanderen. Dat naar aanleiding van de vierde Dag van de Wetenschap.

Omdat dit jaar het Europees Jaar van het Brein is, werkte professor Johan Wagemans van de KU Leuven samen met Technopolis een massa-experiment uit. De Europese Raad van het Brein wil alle Europeanen bewust maken van ons meest gecompliceerde orgaan, en wijzen op het belang van de neurowetenschappen. Wagemans, directeur van het Laboratorium voor Experimentele Psychologie, daagt alle Vlamingen uit om online twee proeven uit te oefenen.

“Het is uitzonderlijk dat je een experiment op zo’n grote schaal kunt uitoefenen”, klinkt het enthousiast bij doctoraatsstudent Pieter Moors, die de analyse van de resultaten zal maken. “Op basis van de resultaten kunnen we vergelijkingen maken tussen mannen en vrouwen, en tussen leeftijdscategorieën. Het experiment levert ons zoveel meer op dan resultaten die je in een laboratorium kunt bekomen bij twintig of dertig proefpersonen. In dat opzicht is de Dag van de Wetenschap een zegen voor ons. Als is het ook een vloek, want we zullen héél veel data moeten verwerken (lacht).”

www.dagvandewetenschap.be

Lees het hele verhaal woensdag in de Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio