© W&F

Bende slaat koppel in elkaar na verjaardagsfeestje

De Antwerpse politie is op zoek naar vijf mannen die afgelopen weekend een koppel uit Ekeren en hun vriend in elkaar hebben geslagen, na een verjaardagsfeestje in een danscafé. De slachtoffers liepen ernstige breuken en kneuzingen op. Een van hen ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Joris Van der Aa

De feiten dateren van zondagmorgen, voor de deur van danscafé ’t Galjoen in de Kloosterstraat in Ekeren. De 35-jarige S.M. uit Ekeren vierde er samen met haar echtgenoot D.V. en enkele vrienden haar verjaardag. “Toen we de zaak verlieten stond er buiten een groep van vijf mannen een joint te roken”, zegt S.M. “Mijn man maakte daar al lachend een opmerking over: ‘amai, dat ruikt hier lekker.’ Dat was voldoende om hem in elkaar te slaan.”

S.M en een vriend die haar te hulp schoot deelden eveneens in de klappen. “Die kameraad liep een gebroken kin op. Hij is geopereerd en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Mijn vriend heeft een dubbel neusbreuk en moet volgende week geopereerd worden. Ikzelf heb een barst in mijn schouderblad.”

De Antwerpse politie tilt zwaar aan het zinloze geweld. “Wij nemen dit zeer ernstig”, zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens. “Dit is voor ons geen faits divers. De lokale recherche spoort de daders op.”

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio