© REUTERS

Brussels Airlines gaat in zee met omstreden taxidienst Uber

Brussels Airlines lanceert voor de kerstperiode een cadeaubon voor een vlucht in Europa, met als extraatje een voucher van 15 euro voor een rit met de taxidienst Uber. Die samenwerking is opvallend, want Uber ligt sterk onder vuur in ons land. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) noemde het Uber-systeem al illegaal. Er werden ook al wagens in beslag genomen.

sdv

Brussels Airlines biedt de Uber-voucher aan zodat de ontvanger van de cadeaubon zich na zijn vlucht 'gemakkelijk zou kunnen verplaatsen', bijvoorbeeld van de luchthaven naar het hotel. Vorig jaar lagen volgens de luchtvaartmaatschappij 15.000 b.gift-bonnen onder de kerstboom.

Uber is een doorn in het oog van de Brusselse taxisector, die de Amerikaanse multinational van oneerlijke concurrentie beschuldigt. Minister Smet zei recentelijk nog dat een onderscheid gemaakt moet worden tussen 'car sharing' en 'ride sharing'. In het laatste geval wordt de auto speciaal van stal gehaald om de passagier te vervoeren. 'De wetgeving is heel duidelijk in Brussel: de ride sharing van Uber is illegaal', zei Smet daarover.