© Chris De Bruyn

Scherpstuklei kreunt onder doorgaand verkeer

De bewoners van de Scherpstuklei in Rijmenam zijn het doorgaand verkeer in hun smalle straat meer dan beu. De buurt wijst met de vinger naar schepen van mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) van buurgemeente Putte.

Chris De Bruyn

“De miserie is begonnen met de opening van de R6 en de verkeersmaatregelen, die Putte aansluitend genomen heeft om de kern van Peulis te ontlasten”, steekt Hugo Vervliet van wal. “Vroeger ging dat doorgaand verkeer vanuit de Weynesbaan rechtdoor via Peulis. Dat verkeer moet nu aan de Mussepot via de Vaatjesstraat naar de Putsesteenweg. Maar om de verkeerslichten te vermijden zoeken de auto’s hun weg via de enige straat waar er geen verkeerslichten staan en dat is de Scherpstuklei.”

Uit eerdere tellingen blijkt dat het aantal voertuigbewegingen steeg van driehonderd naar meer dan vijftienhonderd per dag. “We zijn hier komen wonen omdat het rustige buurt was. Mensen die gekozen hebben om in Peulis dorp te wonen hebben ook gekozen voor het verkeer in de straat. Maar dit is de omgekeerde wereld.”

De bewoners van de Scherpstuklei willen terug naar de situatie van vroeger. “Schaf al die enkelrichtingen en paaltjes af. Het verkeer zal zich dan langzaam verspreiden over de verschillende straten met een leefbare situatie voor iedereen”, vult Luc Raymakers aan.

Lees het hele verhaal inclusief de reactie van schepen Peter De Vooght vandaag in Gazet van Antwerpen-editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio