© rr

BOEK: Samantha Hayes - Tot jij van mij bent

Claudia s leven lijkt perfect. Ze is eindelijk, na jaren van proberen, hoogzwanger, heeft een liefhebbende man, die als marinier weliswaar geregeld op zee vertoeft, en woont in een prachtig huis. Maar dan komt Zoe in haar leven en verandert alles compleet.

Geert D'Hulster

Zoe is als kindermeisje ingehaald om Claudia te helpen met haar twee stiefzoontjes te helpen, eens de baby er is. Maar er is iets met Zoe. Iets wat Claudia hoogst onprettig vindt, hoewel ze haar vinger er niet direct kan opleggen. Wanneer ze Zoe ongevraagd in haar slaapkamer aantreft, slaat Claudia’s argwaan voor het eerst om in angst. Meteen wint ook de proloog van het boek aan scherpte. Wie is de vrouw die vertelt over haar obsessie met baby’s? Is het Claudia? Is het Zoe? Of is het rechercheur Lorraine, die met haar echtgenoot de moord op een zwangere vrouw onderzoekt?

Een verontrustende thriller die sluiks ontkiemt in een bedrieglijk zorgeloze omgeving. Hayes probeert haar lezers voortdurend op het verkeerde been te zetten door middel van subtiele misleidingen en dubbel te interpreteren brokjes informatie. Het resultaat: een geraffineerde, misschien net iets te gekunstelde, misdaadroman die vooral bij vrouwelijke lezers zal aanslaan.

De Boekerij, 380p, 19,95 euro