© Patrick Hattori

Eneco gaat overlast windturbines zoveel mogelijk beperken

Eneco, het bedrijf dat twee windturbines heeft langs de N16 in Puurs, gaat er alles aan doen om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. "We willen goed overeenkomen met onze buren en niet met getrokken wapens tegenover mekaar staan en er een juridische slag van maken", zegt Thomas De Greef van Eneco.

TDK

"Vanaf 1 januari legt de overheid strengere normen op voor windturbines. Wij gaan ervoor zorgen dat we in Puurs een eind onder die normen zitten. Vooral 's nachts gaan we proberen om het lawaai flink terug te dringen. De slagschaduw zal iets toenemen maar we blijven nog ver uit de buurt van de wettelijke acht uur per jaar. We willen totaal niet dat het gebied onleefbaar wordt door onze turbines."

Ondertussen raakte ook bekend dat er een nieuwe windturbine gaat komen aan de Boomsesteenweg in Willebroek. Het actiecomité Betere Buurt Puurs, dat zich al strijd voert tegen de overlast van windmolens, vreest dat de komst van een turbine op die plaats vooral in Klein-Willebroek voor overlast gaat zorgen. "Maar we zijn heel blij dat de normen voor turbines strenger worden en dat er een uitspraak is dat de economische belangen niet mogen primeren op de overlast die windmolens voor omwonenden produceren", reageert Marc Amelinckx van het actiecomité.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio