© WS

Cinema M krijgt vaste stek

Het mag nu finaal gezegd: Mortsel heeft weer zijn eigen cinema. Cinema M kreeg zopas de definitieve goedkeuring om elke dinsdag de meeste uiteenlopende films te tonen in de Mark Liebrecht Schouwburg.

SSl

De desbetreffende filmclub kent al een rijke geschiedenis. Als vriendenclub vanuit Agfa Gevaert hadden de filmliefhebbers ooit nog een eigen cinema die ze konden onderbrengen in een oude hangar in de Van Dyckstraat in Mortsel-Dorp. Door verstrengde veiligheidsnormen verhuisde de club nadien naar het auditiorium van Gevaert en toen ook dat verhaal ten einde liep, kreeg Cinema M een helpende hand toegereikt van het stadsbestuur.

“En zo konden we vorig seizoen al eens proefdraaien in de Mark Liebrecht Schouwburg”, vertelt voorzitter Ernest De Kinderen van Cinema M. “Het is een prima zaal met ruim 400 zitplaatsen. Wij waren dus heel tevreden dat we van de stad een definitief samenwerkingsakkoord kregen. Als de zaal niet bezet is, hebben we elke dinsdag cinema. We staan open voor een zeer breed publiek. En we programmeren ook als dusdanig: voor elk wat wils. Zo kiezen we ook in de schoolvakanties voor films die door het hele gezin kunnen gesmaakt worden.”

De prijzen voor een ticket variëren van 5€ voor Cinema M-leden en jongelui jonger dan 25 jaar tot 7€ voor niet-leden. De komende weken passeren films als ‘Inside Llewyn Davis’, ‘Dallas Buyers Club’ en pakweg ‘Like Father, like son’ de revue. Opgelet: bij Cinema M is het respect voor de film erg groot. Praten tijdens de voorstelling is dus taboe. En iedereen blijft zitten tot de aftitteling is gepasseerd. De film start om 20u15 en laatkomers staan helaas voor een gesloten deur. “Het loopt al vrij aardig in de schouwburg. Maar het is een grote zaal hé. Er mag altijd nog wel wat volk bijkomen”, besluit De Kinderen.

Het seizoen van Cinema M loopt tot eind april.

Info: www.cinema-m.be.