© Marc Aerts

Indian Bazar houdt Indiase meisjes uit prostitutie

De vijfde ‘Indian Bazaar’ van vzw Urli vindt zaterdag 22 november plaats in het GC 't Blikveld in Bonheiden. Met de opbrengst wil de vzw jonge meisjes kansen geven op een menswaardig bestaan.

Chris De Bruyn

Vzw Urli werd vijf jaar geleden opgericht door enkele vrijwilligers rond Sheila Punjabi. Zij kwam vijfentwintig jaar geleden naar België vanuit Tiruchi in Indië. “Door de armoede mist een groot deel van de kinderen in India kansen op onderwijs”, legt Punjabi uit. En daar wil vzw Urli iets aan doen. “We geven kinderen de kans op voortgezet onderwijs zonder onderscheid naar studenten wat betreft de keuze, de kosten of de duur van de opleiding.”

In’t Blikveld zamelen de vrijwilligsters nu zaterdag geld in voor de vzw. “Tussen 12 en 20u vergasten we iedere bezoeker op een glas chai (Indische thee, red) maar men kan ook proeven van heerlijke Indische gerechten of superleuke spulletjes kopen in de Indische bazaar.” Om 14.30u is er een modeshow en wordt bezoekers aangeleerd hoe een sari te draperen. Met stip om 12.30u is er een skypesessie met enkele van de 89 meisjes die in het verleden al konden studeren dankzij de sponsoring van Urli."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio