© Joren De Weerdt

Brug tussen Itegem en Herenthout al drie maanden stuk

De fiets- en wandelbrug over de grote Nete op de grens van Itegem en Herenthout is al drie maanden onbruikbaar. De simpele opknapbeurt voor het bruggetje dreigt uit te draaien op een langgerekte lijdensweg voor fervente wandelaars en fietsers, want voor hen is het bruggetje onmisbaar.

Bert Provoost

Het bruggetje aan taverne ’t Schipke verbindt de Netedijken op de grens van Herenthout en Itegem. De huidige brug is al dertig jaar oud. “Het was nodig om de brug te herstellen, maar blijkbaar was ze er slechter aan toe dan gevreesd. Er wordt nog altijd getwijfeld door beheerder Waterwegen en Zeekanaal wat er nu moet gebeuren. De opties zijn om de huidige brug alsnog op te lappen of om een nieuw exemplaar te monteren”, legt de Heistse schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) uit.

“Dit is een van die plekjes die deze streek zo mooi maakt”, vult passant Roger Vermoesen aan. “Nu ze de oversteek onbruikbaar hebben gemaakt, merk je pas hoe hard de brug gemist wordt. Heel wat wandelaars zijn ontgoocheld. Ik vraag me af of ze niet op voorhand hadden kunnen zien dat de brug er zo slecht aan toe was. Nu is de periode zonder brug veel te lang. Ik zou graag iets gaan drinken in ’t Schipke, maar ik ga die omweg nu niet maken.”

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen – editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio