© Dieter Telemans

Havenbonden roepen leden op om zich niet te laten “misleiden”

Met een pamflet roepen de drie havenvakbonden hun leden op om tijdens de Antwerpse stakingsactie op 24 november enkel naar hun ordewoorden te luisteren. Er wordt gevraagd aan te sluiten bij een van de vier stakingsposten, onder andere aan het logistiekbedrijf Katoen Natie.

De vakbonden ABVV-BTB, ACV-Transcom en ACLVB hebben in een pamflet aan de havenarbeiders de concrete locaties bekendgemaakt voor stakingsposten. Het gaat ook om de MPET-terminal van MSC in het Delwaidedok (kaai 730), de PSA-terminal in het Deurganckdok (kaai 1742), Zuidnatie aan het Churchilldok (kaai 472) en ook aan De Burcht van Katoen Natie.

Maandag werd al duidelijk dat er ook mobiele ploegen komen om ook elders de werking van bedrijven stil te kunnen leggen.

In het pamflet dat dinsdag aan ‘het kot’ en in de bedrijven wordt verspreid, klinkt na de problemen in de marge van de grote nationale betoging begin november ook een oproep aan de havenarbeiders. “Volg enkel de ordewoorden van uw vakbond. Laat u niet misleiden door individuen die onze acties misbruiken en die geenszins begaan zijn met het statuut van havenarbeider”, klinkt het.