© Colruyt

Colruyt moet charcuterieschotel uit de rekken halen

Colruyt roept de Premium Zwitserse Charcuterieschotel 110 gram terug. Na een analyse van de producent werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld.

Het gaat om de producten met houdbaarheidsdatum 3/2/2015. Het lotnummer is 906421141. Colruyt verkocht de schotel vanaf vrijdag 31/10 tot en met maandag 17/11/2014. De producent is GMBH Grischuna.

Besmetting door Listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen.

Mogelijke symptomen van besmetting door Listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). Bij twijfel is het aangeraden om een arts te raadplegen.

Colruyt vraagt zijn klanten om de Premium Zwitserse Charcuterieschotel niet te consumeren en die terug te brengen naar de winkel. De producten worden dan terugbetaald. Intussen hebben alle betrokken winkels de producten uit de rekken gehaald.