Lutgen: ‘Magnette had Jambon moeten uitnodigen’

CDH-voorzitter Benoît Lutgen Foto: BELGA

Lutgen: ‘Magnette had Jambon moeten uitnodigen’

Print

CDH-voorzitter Benoît Lutgen vindt dat burgemeester Paul Magnette (PS) minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had moeten uitnodigen voor de opening van het nieuwe politiebureau in Charleroi vorige week.

‘Dit is een slecht signaal. Ik vind dat hij niet mocht weigeren om hem uit te nodigen’, zei Lutgen maandag op TéléBruxelles. ‘Uiteraard aanvaard ik niet dat de N-VA door de MR aan de macht is gebracht, maar de partij is aan de macht en mijnheer Jambon is minister van Binnenlandse Zaken. Hij had dus uitgenodigd moeten worden’, aldus Lutgen, die vindt dat ‘men de instellingen moet respecteren’.

Magnette wilde Jambon geen uitnodiging sturen omwille van diens uitspraken over collaborateurs. In een kranteninterview met de Franstalige pers heeft Jambon enkele weken geleden gezegd dat collaborateurs ‘hun redenen hadden’, wat zeker in Franstalig België in het verkeerde keelgat schoot.Volgens Lutgen zou het ‘subtieler’ geweest zijn om de minister van Binnenlandse Zaken uit te nodigen om hem ‘enkele boodschappen mee te geven’.

Nu in het nieuws