© Archief Dirk Vertommen

Ontwerpen voor werkplaats en brandweerkazerne tegen zomer 2015 klaar

Mechelen maakt stadsmagazijn helft kleiner

Vijf grote ontwikkelaars werken tegen de zomer van 2015 een project uit voor een nieuwe brandweerkazerne en stadsmagazijn in Mechelen. Dat laatste wordt de helft kleiner dan vandaag, omdat de stad diensten wil uitbesteden of optimaliseren.

Sven Van Haezendonck

Negen groepen waren kandidaat om een nieuw complex voor de brandweer en de uitvoeringsdiensten van de stad te realiseren. Daarvan werden er vijf weerhouden: een groep rond Willemen, Van Roey, Van Laere, Landsbeeck-Foresite en de tijdelijke vereniging De Nekker waarin Willy Naessens participeert.

Site van twee hectare

Het complex komt op een terrein van zo’n twee hectare groot aan de Nekkerhal. “In de plaats van loodsen 3 en 4 en parking C. Het is onze bedoeling om zo compact mogelijk te bouwen”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

In het bestek gaat de stad uit van een kazerne van 8000 vierkante meter en een stadsmagazijn van zo’n 7000 vierkante meter. Daarmee wordt dat laatste gebouw de helft kleiner dan het huidige in de Grote Nieuwedijkstraat. “Elke vierkante meter kost ons honderd euro per jaar”, stelt ingenieur Gust Van Thillo van de stad.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen-editie Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio