© Archief Patrick Hattori

Mechels 'Huis van het Kind' erkend

Het ‘Huis van het Kind Mechelen’ heeft een erkenning gekregen van Kind en Gezin. Een aantal partners werken er samen om Mechelse gezinnen nog beter te ondersteunen.

Sven Van Haezendonck

Vanaf 2015 krijgt het huis jaarlijks een subsidie om het aanbod van gezins- en opvoedingsondersteuning verder uit te bouwen. Partners in het initiatief zijn Sociaal Huis Mechelen, de opvoedingswinkel van de stad, Kind en Gezin, Kind en Preventie vzw, Thuishulp vzw, De Nieuwe Weg vzw en De Lage Drempel vzw

Thuis in Sociaal Huis

Het ‘Huis van het Kind’ krijgt een vleugel in het Sociaal Huis in de Lange Schipstraat. Daar zullen de stedelijke Opvoedingswinkel, De Nieuwe Weg vzw en de consultatiebureaus voor jonge kinderen van de binnenstad zich huisvesten. Het Sociaal Huis geeft ook een lokale, financiële impuls aan de uitbouw van de onthaal- en ontmoetingsfunctie van het Huis van het Kind.

“Zo kan het Huis van het Kind Mechelen uitgroeien tot een toegankelijke en laagdrempelige plaats met een aanbod voor iedereen, wat perfect past bij de algemene doelstelling van ons Sociaal Huis”, zegt voorzitter Koen Anciaux (Open Vld).

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio