Verkoop klein wild voor 't goede doel op 7de Sint-Hubertusviering

De zevende Sint-Hubertusviering in Heindonk, op zaterdag 22 november, gaat niet alleen gepaard met de wijding van huisdieren en de kinderen hun knuffeldieren, maar ook met een verkoop van klein-wild en een everzwijn ten voordele van oa. Ziekenzorg en het onderhoud van de OLV van Lourdeskapel in Heindonk.

Jan Boey

Een dag eerder, op vrijdag 21 november trekken de jagers naar Broechem en Rumst om klein wild als konijnen, fazant, eend, duif en de Candese gans af te schieten. “Het wild wordt zaterdag 22 november vanaf 20 uur in het parochiecentrum 't Bosveld openbaar verkocht. Er zal ook een everzwijn te koop zijn. De opbrengst van dit wild en gevogelte gaat naar het goede doel. Dit jaar voor Ziekenzorg Heindonk en voor het onderhoud van de kapel in de Oude-Broekstraat in Heindonk", legt mede-initiatiefnemer Jef Verheyen uit. Die avond kan u in 't Bosveld terecht aan onder meer de cava- en jeneverbar en kan u een stukje bestellen van varkensrug aan 't spit.

Eerder heeft, om 18.30u in de Sint-Jan Baptist en Sint-Amanduskerk van Heindonk, een misviering plaats ter ere van Sint-Hubertus. Die wordt opgeluisterd door de jachthoornblazers Waldo uit Herenthout die ook nadien in 't Bosveld hun muzikaal kunnen laten horen. Tijdens de misviering worden de kleine huisdieren gewijd en kunnen kinderen ook hun knuffeldieren laten wijden. De organisatoren maken de deelnemers er op attent dat door de werken in het Heindonkse centrum parkeren en de doorgang moeilijker is.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio