© JB

Week van de Smaak met smakelijke workshops in de bib

De Week van de Smaak staat dit jaar in het teken van ‘Duurzaam eten’. Naast het in de kijker zetten van boeken over dit onderwerp, organiseert de bib ook twee workshops: chocoladeproeverij en natuurcosmetiac.

Jan Boey

De bibliotheekcollectie over duurzaamheid is de laatste jaren sterk uitgebreid. “Tijdens de Week van de Smaak krijgen deze boeken een prominente plaats in de bib en prikkelen we je nieuwsgierigheid naar alles wat met duurzaamheid te maken heeft”, zegt bibliothecaris Kim Koreman. Woensdagnamiddag 19 november, van 14u tot 17u, kan u in de bib, gratis enkele duurzame voorstellingen bijwonen. Els Knoops verzorgt de voorstelling van de ecologische tuin Boomhut, van 15u tot 15.30u.

De tweede voorstelling is voor Wim De Vos, al tien jaar imker waarvan hij de laatste acht jaar twee bijenkasten imkert in het park van Boom. Boomse honing, en het belang van bijen kan u aanhoren van 15.30u tot 16u. Doorlopend van 14 tot 17u kan u verder een bezoekje brengen aan en het proeven van enkele duurzame producten als koffie, zelfgemaakte cake en brownies van de Boomse Oxfam Wereldwinkel.

In de week van de smaak kan u ook deelnemen aan de workshop chocoladeproeverij op donderdag 20 november, van 19.15u tot 21.15u, en op woensdag 3 december, van 19.30u tot 22u, de workshop natuurcorsmetiac, waar u leert natuurlijke gezichtslotion, badolie of lippenzalf op basis van planten te maken.

Inschrijven workshops in de bib, Antwerpsestraat 100 of 03-888.38.52 of bibliotheek@boom.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio