© bfs

© bfs

© WAS

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Arrest over dodelijke vechtpartij Xinglin Wu uitgesteld

Het hof van beroep in Antwerpen heeft het arrest in de zaak over een vechtpartij maandag uitgesteld naar 17 december. De schermutseling was twee jaar geleden dramatisch geëindigd met de verdrinkingsdood van Xinglin Wu (20) uit Sint-Niklaas. Twee van zijn belagers gingen in beroep tegen hun veroordeling tot zes jaar cel en riskeren er nu tien.

De feiten speelden zich in de nacht van 30 september 2012 af. Xinglin was samen met wat vrienden naar discotheek Mansion in Antwerpen getrokken. Na een dispuut met een toiletdame werden twee van zijn kameraden en Mohamed E.A. (20) aan de deur gezet, waarna ook hun vrienden de dancing verlieten.

Buiten kwam het tot een vechtpartij en Xinglin sloeg samen met drie anderen op de vlucht, achtervolgd door de beklaagden. Eén van hen kon zich in veiligheid brengen in een karaokebar, de drie anderen verstopten zich op een woonboot in het Kempisch dok.

Mohamed en Abdel-Mouhaimine H. (23) hadden op de boot eerst Xinglin aangepakt, die versuft door de slagen en de drugs in het water was beland en verdronken. Dan hadden ze samen met Abdessamad B. (22), die eerst nog de auto had geparkeerd, de twee anderen in elkaar geslagen. Hij had daarvoor drie jaar cel gekregen en ging niet in beroep.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio