© EPA

David Goffin gaat samen met Roger Federer trainen

David Goffin zal zich eind december met niemand minder dan Roger Federer in Dubai klaarstomen op het nieuwe tennisseizoen. Dat heeft onze landgenoot vandaag op een persconferentie laten weten.

Maarten Delvaux en Hans Jacobs

David Goffin sloot vandaag het tennisjaar 2014 af op de 22ste plaats op wereldranglijst. Hij begon het seizoen als nummer 110 op de ranking maar ontplofte helemaal in het tweede deel van het jaar. Na Wimbledon won hij liefst 44 van zijn 48 wedstrijden en pakte zes toernooizeges: Kitzbühel en Metz op de ATP Tour en Schevingen, Poznan, Tampere en Bergen op het Challengercircuit. Het leverde hem de onderscheiding ‘Comeback Player of the Year’ op.

En dat is ook Roger Federer duidelijk niet ontgaan. Hij zal met onze landgenoot eind december een week trainen in zijn optrekje in Dubai. Goffin en Federer stonden drie weken geleden tegenover elkaar in de finale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel. Toen won Federer makkelijk met 6-2, 6-2.

De Zwitserse levende tennislegende moest zondag nog forfait geven voor de finale van de Masters tegen Djokovic met een rugblessure. Hij is nog onzeker voor de finale van de Davis Cup tussen Frankrijk en Zwitserland van volgende week.