© Luk Luyten

In het Repair Café krijgt uw huishoudtoestel een tweede leven

In dienstencentrum Valaar in de Dichtersstraat kan je elke tweede woensdag van de maand tussen 14 en 17 uur in het Repair Café terecht met elektrische huishoudapparaten die het niet meer doen.

Luk Luyten

Stephan (44) is in het dagelijkse leven leraar in Don Bosco Leren en Werken in Wilrijk. Elektriciteit is zijn hobby en van daaruit kent hij elk huishoudtoestel door en door. Als het mogelijk is, bezorgt hij uw toestel een tweede leven. Een garantie dat je met een hersteld toestel weer buiten stapt, krijg je niet. Maar als Stephan de reparatie niet onmiddellijk kan uitvoeren, stelt hij wel een eerlijke diagnose. Soms moet je een kapot wisselstuk gaan inruilen in de elektrozaak, in het slechtste geval krijg je de raad het toestel te vervangen.

Stephan doet het allemaal op vrijwillige basis. “Ik moet bezig kunnen zijn”, zegt hij. “Ook vrijwilligerswerk spreekt mij aan en toen ik een tijd geleden las dat cc De Kern vrijwilligers zocht voor hun Repair Café, heb ik mij onmiddellijk aangeboden. Ik vind de combinatie keiplezant. Ik kom onder de mensen terwijl ik mijn hobby kan blijven uitoefenen. Bovendien vind ik het fijn als ik iemand kan helpen. Jammer genoeg lukt mij dat niet altijd. Maar zelfs in dat geval krijgen de mensen goede raad mee, want doorgaans gooien we wat stuk is vaak te snel weg.”

Het Repair Café is een initiatief van cc De Kern. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom en kunnen contact opnemen via www.ccdekern.be.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio