© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Feest voor de facteur na 40 jaar brieven bezorgen

Het is niet alle postbodes gegund: een buurt die een feestje organiseert voor de facteur. Maar Eddy Apers is dan ook niet zomaar een postbode. Na veertig jaar brieven bezorgen in zijn eigen wijk rond het Sint-Jansplein, gaat hij met pensioen. En reken maar dat hij gemist zal worden.

Maaike Floor

Niet in zijn rode bpost-polo maar netjes in een geruit hemd met een jasje verscheen postbode Eddy Apers zaterdagochtend in de Rode Zeven, waar de buurtvereniging een feestje had georganiseerd. Een idee van buurtbewoner Bart Canffyn. “Iedereen kent Eddy hier, hij loopt hier al veertig jaar zijn ronde. Hij verdient gewoon een afscheidsfeestje.”

Luca Guarese stelde zijn café graag ter beschikking. “Postbodes die nog een sociale functie hebben, zoals Eddy, worden steeds zeldzamer.”

Eddy Apers zag inderdaad generaties kinderen opgroeien in Antwerpen-Noord, de buurt waar hij zelf ook opgroeide. Zelfs zijn eigen straat zit in zijn ronde. “Ik ken veel mensen bij naam en dat helpt om mijn werk beter te doen. Als meneer Thumpten uit de Oude Steenweg niet thuis is en hij krijgt een recommendé, dan bezorg ik die gewoon in zijn nachtwinkel op het Sint-Jansplein. Ik steek niet graag zo’n briefje in de bus dat mensen hun zending op het postkantoor moeten afhalen.”

En voor de mensen uit serviceflat De Olijftak brengt hij de pakjes altijd tot op hun verdieping. Eddy: “Die oude mensen kunnen nauwelijks gaan, hé, dat is service.”

Overbodig dus om te zeggen dat de buurt Eddy gaat missen. En Eddy zal ook zijn ronde missen. “In de winter is het soms zwaar, zo vroeg en zo lang de straat op, maar ik hou van het sociale contact.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio