© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe Mariakapel in basiliek open voor publiek

In de basiliek van O.L.Vrouw-van-Hanswijk in Mechelen, die volop in restauratie is, werd de nieuwe Mariakapel in gebruik genomen. Na de crypte is dit de tweede ruimte in de kerk die reeds klaar is.

Sven Van Haezendonck

De nieuwe gebedsruimte waar je kaarsen kan branden, bevindt zich in de voormalige doopkapel rechts achteraan in de basiliek. Ze is uitgerust met glazen toegangsdeuren en een professionele afzuiginstallatie om de rook van de brandende kaarsen meteen naar buiten af te voeren.

“Zodat de geschilderde basiliek straks lang mooi kan blijven”, zegt Fernand Verreth van de kerkfabriek. In de Mariakapel, die heel de dag toegankelijk is, kreeg het miraculeuze beeld een centrale plaats.

Onthaalpunt

Het Mariabeeld blijft tot het einde van de restauratie in de kapel staan. Ondertussen wordt werk gemaakt van de nieuwe verwarming in de basiliek en in de koepel werden reeds een aantal glasramen vervangen. “Het vroegere winkeltje is volledig uitgebroken en maakt plaats voor een totaal nieuw onthaalpunt”, zegt Verreth nog. In de loop van november verdwijnt ook de stelling aan de voorgevel van de kerk.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio