© & Other Stories

© -

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail:

& Other Stories komt naar Gentse Veldstraat

De Zweedse modeketen & Other Stories, een onderdeel van H&M, opent in 2015 een winkel in centrum Gent. Dat nieuws heeft het merk zelf bevestigd met een duidelijke foto.

vwh

Op het bewuste beeld staat een winkeltas met het adres van de nieuwe shop. Fashionista’s kunnen vanaf de lente van volgend jaar terecht in de Veldstraat nummer 2, in het vernieuwde pand van de voormalige Benetton-winkel. De exacte openingsdatum wordt later bekendgemaakt. Eén ding is wel al zeker: de winkel krijgt twee verdiepingen,goed voor 570 vierkante accessoires, tassen, schoenen, juwelen, schoonheidsproducten en ready-to -wear. 'We zijn verheugd om een winkel in het hart van Gent te openen', zegt managing director Samuel Fernström.

Eerder dit jaar opende & Other Stories de twee eerste Belgische filialen: in Antwerpen (Korte Gasthuisstraat) en Brussel (Gulden Vlieslaan).

Nieuwbouw en renovatie historisch pand in Veldstraat

© Abscis Architecten BVBA

Op de hoek van de Veldstraat en de Schuurkensstraat, vlakbij de Korenmarkt, verbouwt Straco Investments twee panden tot een winkelruimte en vijf flats, waaronder een penthouse. Het historische hoekpand wordt gerenoveerd. Abscis Architecten tekent voor het ontwerp.

In de Veldstraat 2 staat een opvallend hoekpand met een torentje en een trapgevel. Het dateert van 1885 en is grotendeels in felrode baksteen opgetrokken. Het klerenmerk Benetton vond er vele jaren onderdak. ‘Het 19de-eeuwse gebouw renoveren we en we breiden de commerciële ruimte uit. We maken er een gelijkvloerse ruimte van en de eerste verdieping wordt winkelruimte’, vertelt Lieven Louwyck van Abscis Architecten.

Naast het historisch huis komt een nieuw pand. ‘Met een discreet betonnen raster als gevel. Op die manier laten we de winkel en de flats in elkaar vloeien. Binnen komen een patio en terrassen. De zijgevel in de Schuurkensstraat passen we op chirurgische wijze aan. We geven aan het verleden een moderne touch. Tussen het 19de-eeuwse hoekhuis in de Veldstraat en het modernistische pand op de hoek van de Schuurkensstraat-Van Stopenberghestraat plaatsen wij een hedendaags pand.‘ In het historische huis komen twee flats, net als in de nieuwbouw. Erboven komt een penthouse. De werken beginnen over twee weken en moeten in 2015 klaar zijn.

MEER OVER Mode & Beauty