© MALE

Sticker moet dieren redden

In de landbouwhal van hogeschool Thomas More lanceerde Dierenwelzijn Geel een rode reddingssticker voor huisdieren in nood. Inwoners van Geel moeten de reddingssticker op een goed zichtbare plaats aan hun woning plakken, zodat hulpdiensten weten hoeveel huisdieren er aanwezig zijn.

Marc Leysen

An Vangenechten van de Geelse adviesraad dierenwelzijn is bijzonder fier. “Wij hebben deze sticker niet uitgevonden, maar het overleg met de brandweer en het toevoegen van een telefoonnummer is wel nieuw. Zo kan de brandweer de eigenaars contacteren voor meer uitleg.”

Minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het een prima idee. “Ik ga dit voorleggen aan de Vlaamse Brandweerfederatie.”

Schepen van dierenwelzijn Bart Julliams (N-VA) wil ook een geslaagd proefproject over opvang loslopende honden bestendigen. “Na zes maanden hebben we maar liefst 48 loslopende honden gezond en wel terug kunnen bezorgen aan hun baasjes. Onze politie schakelt een professionele hondenopvanger in. Die verzorgt de honden, schakelt indien nodig een dierenarts in en houdt de politie schriftelijk op de hoogte.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio