© RVDA

Stroompanne kost bakker 400 pistolets

Door een kortsluiting op een middenspanningskabel is zaterdagochtend in een aantal grensgemeenten in de Noorderkempen de elektriciteit enkele uren uitgevallen. Dat zorgde onder andere bij bakker Stijn Van Gils voor problemen.

RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

De panne begon iets voor 6u en deed zich voor in Ravels en delen van Arendonk, Turnhout en Oud- Turnhout. Vooral voor bakkers was dat een slecht tijdstip. “Onze pistolets zaten nog maar enkele minuten in de oven toen de elektriciteit uitviel”, zegt bakker Stijn Van Gils uit de Weeldestraat in Weelde (Ravels).

“Een aantal hebben we nog kunnen afbakken, maar voor vierhonderd pistolets ging dat niet meer en die hebben we moeten weggooien. Er waren bestellingen voor een koffietafel en voor een rusthuis en die hebben we noodgedwongen naar een andere bakker moeten doorverwijzen.”

De winkel is wel op het normale tijdstip om 7.30u opengegaan omdat er op dat moment terug elektriciteit was. “Door de achterstand die we hadden opgelopen, lagen er toen nog niet veel eetwaren in de rekken. Bijkomend probleem was dat de snijmachine haperde en enkele lampen in de winkel gesprongen zijn.”

Even voor 10u was er overal weer elektriciteit. De onderbreking gebeurde drie dagen nadat Geel en Westerlo enkele uren zonder stroom zaten. “Dat is toeval, want het gaat om twee verschillende incidenten die niets met elkaar te maken hebben”, zegt Jean-Pierre Blomme.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio