© Philippe Desmet

Open Vld vraagt informatie over onteigening

Open Vld vraagt meer informatie over de geplande onteigening in de Nachtegaalstraat tussen de N1 en de Duffelsesteenweg.

Philippe Desmet

Het gemeentebestuur keurde in februari het ontwerp van een rooilijn- en onteigeningsplan goed voor het deel van de Nachtegaalstraat dat gelegen is tussen de N1 en de Duffelsesteenweg. Om de nutsvoorzieningen te vernieuwen, neemt het gemeentebestuur een stuk van de voortuinen in beslag. De bewoners gebruiken hun voortuin nu om te parkeren. Na de heraanleg van de straat worden dit parkeervakken die door iedereen gebruikt zullen mogen worden.

"Na de definitieve goedkeuring van dit plan hebben de bewoners van de Nachtegaalstraat geen informatie meer ontvangen van het gemeentebestuur,” zegt Wim Claes (Open Vld). “Daarom hebben wij dit item aan de agenda van de gemeenteraad toegevoegd.”

De gemeenteraad vergadert op maandag 17 november vanaf 20.30u. Op de agenda staan onder meer een aanpassing van het belastingreglement en de goedkeuring van de meerjarenplannen van de kerkfabrieken. Vanaf 20u kunnen de bewoners vragen stellen aan de burgemeester en het schepencollege.