© pol de wilde - corelio

Van kanker herstellende Ivan De Vadder staat op het podium in Sint-Niklaas

Vier maanden nadat Vrt-journalist Ivan De Vadder (50) van het scherm was verdwenen met darmkanker, komt hij weer boven water. Eind dit jaar staat De Vadder in Sint-Niklaas op de planken met een jaaroverzicht. “Maar ik plak geen datum op mijn terugkeer bij de VRT.”

Tom De Leur

Van een verrassende comeback gesproken: Ivan De Vadder (50) staat op 26 en 27 december in de Stadsschouwburg van zijn thuisstad Sint- Niklaas met Twee man en een paardenkop - De parabel van het ezelsoor, een jaaroverzicht rond de tekeningen van cartoonist Karl Meersman, die op muziek wordt gezet door Jan De Smet van De Nieuwe Snaar.

“Laat er geen misverstand over bestaan”, zegt Ivan De Vadder. “De tekeningen van Karl spelen de hoofdrol in deze voorstelling. Hij maakt 150 tekeningen per jaar over de actualiteit, dan heb je vanzelf een jaaroverzicht.”

Eind juli kwam het nieuws dat Ivan De Vadder tijdelijk van het scherm verdween nadat bij hem darmkanker was vastgesteld. De kanker werd in een vroeg stadium vastgesteld. De Vadder is de politieke actualiteit tijdens zijn herstel blijven volgen.

Tickets voor Twee man en een paardenkop zijn te bestellen via www.ccsintniklaas.be

Lees het hele artikel maandag in Gazet van Antwerpen.