© Robin De Becker

© Robin De Becker

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Fileleed na kettingbotsing op Brusselse ring

Sinds de rijbaan op de Brusselse Buitenring in Zaventem werd vrijgemaakt na de kettingbotsing die er maandagochtend plaatsvond, zijn de files snel aan het oplossen. Op het hoogtepunt was het tot tweeënhalf uur aanschuiven vanuit Leuven, Luik en Aarschot, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Simon De Vriendt

In heel België liep de totale filelengte op de snelwegen maandagochtend op tot ongeveer 330 kilometer. Daarmee was het een van de drukkere ochtendspitsen van het najaar, zegt Beeckman. Behalve de kettingbotsing speelden ook files rond Antwerpen en hinder door werkzaamheden bij Gent mee.

'Het grote verschil met een normale ochtendspits was niet zozeer de filelengte, maar wel de wachttijd op de snelwegen en de files op de lokale wegen', voegt Beeckman toe. Door de kettingbotsing met dertien voertuigen op de Brusselse Buitenring, liep de wachttijd in de ochtendspits op tot tweeënhalf uur vanuit Leuven, Luik en Aarschot.

Rond 10.40 uur schatte Beeckman de wachttijd vanuit Leuven richting Brussel nog op een twintigtal minuten. Ook op de lokale wegen in onder meer Sterrebeek en Kraainem waren er nog wat vertragingen.