Zware hersenschudding voor Dries Mertens

Print
Vijf minuten voor affluiten in de interland tussen de Rode Duivels en Wales ontstond er even paniek. Dries Mertens kreeg in een luchtduel het hoofd van George Williams vol tegen de slaap. Mertens ging tegen de grond en bleef roerloos liggen op het gras van het Koning Boudewijnstadion.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Zijn ploegmaats riepen meteen om hulp en de medische staf spurtte het veld op. Mertens was snel bij bewustzijn maar moest het veld verlaten, hij werd vervangen door Adnan Januzaj. Al snel na de wedstrijd kwam het nieuws dat de Napoli-middenvelder een ernstige hersenschudding overhield aan het incident. Mertens brengt de nacht door in het ziekenhuis voor observatie.

Bondscoach Marc Wilmots sprak na afloop over de toestand van Mertens: ‘Dries heeft een zware hersenschudding. Hij lag bewusteloos op het veld. Hij ligt momenteel onder de scanner en moet minstens één à twee dagen in het ziekenhuis blijven. De medische staf volgt zijn toestand nauwlettend op.’

'Dader' George Williams liet via Twitter weten dat zijn hoofd OK is en dat hij hoopt dat het in orde komt met Mertens.

En iets later mocht Williams al opgelucht ademhalen: Mertens liet vanop zijn ziekenbed weten dat alles in orde zou komen.

Meer voetbalnieuws