Beresterke Vantornout wint topcross in Asper-Gavere

Print

Klaas Vantornout heeft de Hans Grohe Superprestige van Asper-Gavere gewonnen. De West-Vlaming reed heel de cross op kop en kwam solo over de finish. Kevin Puawels werd tweede. Sven Nys herstelde zich van een slechte start en werd derde. Daardoor wordt de Belgische kampioen de nieuwe leider in de tussenstand van de Superprestige.

Rob Peeters pakte de kopstart en dook als eerste het veld in. Tom Meeusen nam al snel de leiding over, samen met Mathieu van der Poel. Sven Nys was slecht weg en liep meteen achterstand op. Na afloop van ronde één waren er vijf koplopers: Meeusen, van der Poel, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Rob Peeters. Nys volgde ondertussen op bijna 50 seconden en vroeg schijfremmen in de materiaalpost.

Meeusen was sterk en reed samen met van der Poel enkele seconden weg van de rest van de kopgroep. Na de top vijf voerde Lars van der Haar de forcing, samen met onder andere Bart Wellens. Pauwels, Vantornout en Philipp Walsleben lieten Meeusen en van der Poel niet zomaar gaan en dichtten de kloof aan het einde van ronde drie. Van der Haar volgde op vijftien seconden, Nys kwam terug tot op iets meer dan een halve minuut.

Trio strijdt om zege

Vantornout had goede benen en versnelde in ronde vier. Meeusen liet niet begaan en maakte een achterstand van twaalf seconden meter voor meter goed. Vooral van der Poel had het lastig en moest de rol lossen. Nys passeerde ondertussen Walsleben en kreeg zo de top vijf in het vizier. Met nog drie ronden voor de boeg kwamen Meeusen en Pauwels aansluiten bij Vantornout.

Deze drie leken om de zege te strijden in de klassieker van Asper-Gavere, terwijl Nys voorbij van der Haar en van der Poel ging. De Belgische kampioen kwam terug tot op 24 seconden van de kopgroep. Meeusen bleef steken op een loopstrook, waardoor Vantornout snel enkele seconden kon pakken. Nys bleef samen met van der Haar hangen op een kleine halve minuut.

Vantornout gaf het volle pond en dwong Meeusen tot het uiterste. De renner van Telenet-Fidea maakte in de afdaling echter een foutje en zag zijn winstkansen in rook opgaan. Vantornout werkte de laatste hellende stroken sterk af en soleerde naar zijn eerste grote zege van het seizoen. Pauwels reed nog weg van Meeusen, die ook nog Nys zag passeren.

Herbeleef hier de cross van minuut tot minuut.

Uitslag:

1. Klaas Vantornout in 1u07:45
2. Kevin Pauwels op 0:08
3. Sven Nys 0:19
4. Tom Meeusen 0:33
5. Lars van der Haar (Ned) 0:58

Bekijk de volledige uitslag hier.

Bekijk hier de stand in de Superprestige.

Meer sportnieuws