Jarige Huybrechts grijpt naast finale na thriller

Print

In het Engelse Wolverhampton heeft Kim Huybrechts zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het Grand Slam of Darts. De Antwerpenaar verloor op zijn 29e verjaardag van de Engelsman Dave Chisnall met het kleinste verschil, 16-15.

Huybrechts (PDC 15) moest in de eerste sessie het spel ondergaan wat zich vertaalde in een 4-1 achterstand. Het Belgische nummer één, die in de vorige ronde de Nederlandse wereldkampioen Michael van Gerwen klopte, sloeg echter terug en won de volgende sessie met 4-1 en dit na onder meer drie 180 maximumworpen.

Chisnall (PDC 8) was echter de betere in het uitwerpen wat uitmondde in 8-7 voorsprong.

In de vierde sessie lieten beide spelers het afweten, maar Huybrechts won wel vier van de vijf legs. Het werd 13-11 voor Huybrechts die nu drie legs was verwijderd van de zege. Chisnall pakte echter de drie volgende legs na onder meer uitworpen van 101 en 110. De Belg kon nog 15-15 gelijkstellen waarna de 34-jarige Chisnall de beslissende leg won.

Huybrechts wierp het betere gemiddelde met 97.36 per drie darts tegen 96.64 voor Chisnall. Laatstgenoemde lukte 40% van zijn uitworpen, Huybrechts 36.59%. Huybrechts wierp wel elf maximum worpen tegen acht voor Chisnall.

‘Ik haalde het niveau niet wat ik tegen Van Gerwen haalde’, verklaarde Huybrechts na de wedstrijd. ‘Ik speelde te wisselvallig en miste een aantal belangrijke dubbels. De concentratie was er echt niet. Ik hoorde te veel uit het publiek, iets wat ik gisteren niet had. Chisnall was vandaag net iets beter.’

Meer sportnieuws