Van Aert is beste belofte in Asper-Gavere

Print

Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft zondag de Superprestigecross in Gavere bij de beloften gewonnen. De 20-jarige wereldkampioen haalde het solo voor Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck.

In de eerste ronde kwam, tijdens een afdaling, Toon Aerts ten val. Wereldkampioen Van Aert kon hem niet ontwijken en knalde eveneens tegen de modderige ondergrond. Meteen was hij op achtervolgen aangewezen. Het deerde de tweelingbroers Diether en Laurens Sweeck niet en zij trokken ten aanval. In het bergoplopen nam Stan Godrie enkele renners mee in zijn kielzog onder wie een sterke Wout Van Aert. Diether Sweeck moest er voorin af waardoor in de tweede ronde Laurens Sweeck alleen overbleef. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert. Zij kregen het trio Diether Sweeck, Stan Godrie en Toon Aerts in de tegenaanval.

Het laatstgenoemde drietal kreeg gaandeweg meer en meer achterstand aangesmeerd en al snel werd duidelijk dat zij mochten strijden voor de vierde plaats. Wout Van Aert zette in volle finale een aanval op en liet zijn metgezellen in de steek. In de strijd voor de tweede plaats kon Michael Vanthourenhout op een loopstrook Laurens Sweeck achter zich houden. Wout Van Aert won zo.

Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) blijft met zijn derde plaats leider in de tussenstand en telt nu een punt meer dan Michael Vanthourenhout.

Wout Van Aert: 'Een zeer lastige cross'

In het begin leken de zegekansen voor Wout Van Aert meteen weg toen de wereldkampioen bij de beloften ten val kwam. Van Aert panikeerde echter nooit en kon gaandeweg posities inpikken. In volle finale achtte hij zijn moment gekomen en flitste weg van zijn metgezellen Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Die leidersplaats stond hij niet meer af. 'Echt in paniek schoot ik niet toen ik tegen de vlakte ging', stelde Van Aert. 'Ik ben het gewoon hier een mindere start te hebben. Ook de afgelopen twee jaar in Gavere was het begin van de cross niet zoals het hoorde en was ik telkens op achtervolgen aangewezen. Toon Aerts moet tijdens de afdaling in een slecht spoor terecht gekomen zijn waardoor hij niet meer kon corrigeren en ten val kwam. Ik kon hem niet meer ontwijken. Gelukkig was onze snelheid niet hoog en zo liep ik omzeggens geen averij op. Ik kon snel weer op de fiets kruipen en de achtervolging inzetten.'

'Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck gaven me een zeer sterke indruk maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het bij hen iets trager. Ik wist dat dit het moment was om te gaan versnellen om hen op achterstand te fietsen. Dat gebeurde. Het was vandaag een zeer lastige cross. Ik doe door deze zege een schitterende zaak in het klassement van de Superprestige.'

 

Meer sportnieuws