Tom Ford noemt 50-delige lippenstiftcollectie naar mannen

Foto: Photonews

Beauty

Tom Ford noemt 50-delige lippenstiftcollectie naar mannen

Print
De Amerikaanse ontwerper Tom Ford gaat een nieuwe beautycollectie op de markt brengen die bestaat uit 50 miniatuurlippenstiften die elk de naam dragen van een belangrijke man in zijn leven. Dat schrijft de Amerikaanse modesite ‘Women’s Wear Daily’.

‘Lips & Boys’ is de naam van deze nieuwe collectie, waarvan de lippenstiften werden vernoemd naar onder andere zijn eerste liefde Addison, naar zijn neef Tomas en naar zijn beste vriend Rory. Uiteraard werd er ook een lippenstift vernoemd naar zijn man, Richard Buckley, en naar hun tweejarig zoontje Alexander. ‘Ik heb altijd gehouden van de combinatie van het mannelijke en het vrouwelijke. Uiteraard verwacht ik niet dat mannen deze lippenstiften zullen gebruiken, maar ik vond het concept leuk. Ik zie graag een vrouw die gekleed is in een mannenkostuum, dus waarom zou ik mijn lippenstiften niet naar mannen vernoemen?’, vertelde Ford aan Women’s Wear Daily.

Wat nog bijzonder is aan de collectie is dat de lippenstiften kleiner zijn dan het gebruikelijke formaat. ‘Vrouwen dragen tegenwoordig vaak kleine tasjes, bijvoorbeeld clutches. Om er behalve hun telefoon, sleutels en portemonnee ook nog een lippenstift bij te krijgen, bedacht ik dit kleine formaat’, liet de ontwerper weten.

‘Lips & Boys’ bestaat uit 36 nieuwe kleuren, tien tinten uit zijn ‘Velvet Suede’-collectie en vier kleuren uit eerdere collecties. De lippenstiften bevatten onder andere soja-extract, murumuruboter en kamilleolie. Op 28 november zullen ze voor één dag te koop zijn in de webshop van de ontwerper en vanaf 26 december vind je ze in de winkels en de parfumerieën. Ford hoopt met zijn cosmetica spoedig tot de top van de beautysector te behoren. 

 

NIET TE MISSEN