KSJ stopt na 78 jaar bij gebrek aan leiding

Foto: Philippe Desmet

KSJ stopt na 78 jaar bij gebrek aan leiding

Print
Kontich - De leidingsploeg van de KSJ heeft besloten om de jeugdbeweging stop te zetten. De KSJ Kontich kampte al geruime tijd met een chronisch leidingstekort.

Gedurende 78 jaar was er een afdeling van de Katholieke Studerende Jeugd (KSJ) actief in het centrum van Kontich. Deze afdeling deelt de terreinen aan de Cornelis Verhulstlaan met een scoutsvereniging. In het voorjaar besliste de huidige leiding om de jeugdbeweging stop te zetten. “Wij zetten onze vereniging gedurende een jaar op non-actief,” zegt Silke Jaminé (24), actief lid sinds 2003. “We blijven dit jaar nog wel als een vriendengroep samen komen en misschien groeit daar nog wel een zomerkamp uit. Maar ieder weekend vergaderen in vier leeftijdsgroepen bleek niet langer haalbaar.”

De KSJ stopte haar werking met een groots slotfeest op zaterdagavond. Voor de allerjongsten was er animatie en een springkasteel. Vanaf 18u volgde er een diner met kampkost die in gamellen werd geserveerd. “Bouletten met krieken en macaroni met kaas,” zegt Silke. “Er kwamen een 250-tal bezoekers opdagen uit verscheidene generaties KSJ. Om 20u hield Leo Vermeulen (voormalig CD&V-voorzitter, Kontich) een KSJ-moment.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio